کد خبر 113297
۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
گرندی: باید حمایتهای خود را از ایران افزایش دهیم/ برگزاری نشست شرکای راه حل های راهبردی پناهندگان افغانستانی

نشست شرکای راه حل های راهبردی پناهندگان افغانستانی با حضور فیلیپو گرندی کمیسرعالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و محمدی فر مدیرکل اتباع وزارت کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در این نشست که با حضور نمایندگان دستگاههای دولتی و سازمان ها و تشکلهای مردم نهاد(سمن ها) برگزار شد، محمدی فر مدیرکل امور اتباع ضمن خوشامدگویی به کمیسر عالی سازمان ملل متحد، سازمان های مردم نهاد را شرکای راهبردی وزارت کشور در حوزه پناهندگان اعلام کرد و گفت: جمعیتها و سازمانهایی که در این جلسه حضور دارند به نحوی بازوهای اجرایی ما در حوزه حمایت از پناهندگان هستند. من با دیدن تک تک نمایندگان سازمان های مختلف به یاد خدمات و فعالیتهایی که در بخشهای مختلف خصوصا در حوزه بهداشت و درمان و آموزش و در حوزه معیشت و حمایتهای مختلفی که هرکدام از این سازمان ها دارند، می افتادم و خداوند را شاکر هستم که با همکاران دلسوز و بسیار فداکار درحال کار هستیم. از فعالیتها و دلسوزی آنها در عرصه های کمک به پناهندگان قدردانیم.
وی افزود: من همیشه بر این نکته تاکید دارم که پناهندگان یکی از مظلوم ترین و ستمدیده ترین افراد در روی زمین هستند و به سبب مشکلاتی که در کشورشان ایجاد شده به کشور ما پناه آورده اند؛ ما وظیفه داریم تمام توانمان را با کمک جامعه جهانی و سمن های داخلی که فعالیتهایی را بدون هیچ چشمداشتی انجام می دهند، به کار ببندیم و این فعالیتها را توسعه دهیم. همچنین ارتباط خود را چه از لحاظ کمی و چه کیفی با سازمان های مردم نهاد گسترش و ارتقا دهیم.
محمدی فر تاکید کرد: گرچه برخی موانع و محدودیتهایی در رابطه با فعالیتها و همکاری سمن ها احساس می شود اما ما آمادگی، باور و اعتقاد داریم که سمن ها به عنوان سازمان ها و افرادی دلسوز، فعال و تاثیرگذار هستند.
وی ادامه داد: بسیاری از مسائل از سوی سمن ها به ما منتقل می شود و ما در برنامه ریزی ها آنها را لحاظ می کنیم. بنابراین حضور شرکای راهبردی در کشور را در کنار خودمان مغتنم می شماریم و به سمن ها و سازمانهایی که در این راستا به ما کمک می کنند، می بالیم و امیدواریم که بتوانیم فعالیتهایمان را روز به روز گسترش دهیم و امیدواریم که کمیساریای سازمان ملل هم در این عرصه همکاری جدی خود را همانند گذشته ادامه دهد و بتوانیم گوشه ای از آلام و گرفتاری های این جمعیت پناهنده را در داخل کشورمان مرتفع سازیم.
وی خاطرنشان کرد: هرچند لفظ پناهنده به جمعیت خاصی اطلاق می شود اما نگاه و تلاش ما این است که به همه افراد حاضر در کشور با هر اسمی حتی افراد غیرمجاز نیز کمک کنیم.
در ادامه فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان بار دیگر از خدمات و فعالیتهای ایران در خصوص پناهندگان خصوصا در زمینه های بهداشت ، آموزش و معیشت قدردانی کرد و گفت: به شدت تحت تاثیر اقدامات و پیشرفت های ایران در حوزه های مورد توجه سازمان ملل در زمینه پناهندگان قرار گرفتم.
وی ضمن اشاره به بازدید از مرکز خلیج فارس اظهار کرد: ثبت افراد پناهنده توسط اداره اتباع و نه تنها افرادی که در گستره پناهندگی هستند یا افرادی که تنها گذرنامه دارند بلکه همه افراد خارجی حاضر در ایران کاری بسیار دشوار است که ایران در این زمینه نیز موفق عمل کرده است.
گرندی تاکید کرد: باید دولت، کمیساریا و سازمان های مردم نهاد همکاری هایشان را افزایش دهند.
وی ادامه داد: در کنار یافتن راه حل هایی در داخل افغانستان برای حل معضل پناهندگان، بایستی به جامعه جهانی نیز یادوری کنیم که بازگشت داوطلبانه کاهش شدیدی یافته است که ناشی از عدم ثبات، بیکاری، فقر و مشکلات داخلی افعانستان است.
کمیسر عالی سازمان ملل خاطرنشان کرد: باید حمایتهای خود را از کشورهای میزبان پناهندگان خصوصا ایران افزایش دهیم.
گرندی اشاره کرد: فرصتهایی چون مجمع جهانی سازمان ملل را خواهیم داشت که بتوانیم درباره دستورالعمل های پذیرش پناهندگان و اسکان مجدد پناهندگان افغانی بحث کنیم گرچه کشورهای محدودی هستند که امکان زمینه اسکان مجدد را فراهم می کنند.
وی به کنفرانس ژنو در سوییس اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس که به همت دولت افغانستان برگزار خواهد شد درباره آینده این کشور و پناهندگان افغانستانی بحث خواهد شد.
در ادامه این جلسه نمایندگان سازمان ها و تشکل های مردم نهاد و دستگاههای دولتی نظرات، پیشنهادات و چالشهای پیشروی فعالیتهایشان در حوزه پناهندگان و همچنین سوالات خود در این رابطه را از کمیسر عالی سازمان ملل مطرح کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha